Citromos- bazsalikomos bundában sült csirkemell

Hozzávalók:


60 dkg csirkemellfilé, só
30 dkg kenyér, 3 db citrom
3 levél bazslikom
10 dkgl liszt, 2 tojás
Olaj, 10 dkg parmezán

Elkészítés:


A filékből egyforma szeleteket vágunk, besózzuk, a hűtőbe tesszûk. A kenyeret kicsire felkockázzuk, a sütőben alacsony hőmérsékleten kiszárítjuk. Ha kihűlt, kézzel kicsit összezúzzuk. A citromot megmossuk, 2- nek a héját lereszeljük, majd a kenyérhez adjuk a metéltre vágott bazsalikommal együtt.
A csirkemelleket bepanírozzuk. A tojás után a füszeres morzsa következik. Nagyobb darabkák is kerûljenek rá. Egy serpenyőben mindkét oldalát elősütjük 2-2 prc alatt, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Az összes citromból vékony cikkeket vágunk, a csirkék tetejére helyezzük. Megszórjuk a reszelt parmezánnal, és a 170 fokos sütőbe tesszük 10-15 percre.