Citromos csokoládétorta

Hozzávalók:


Hozzávalók
tortához:
A tésztához:
600 g búzaliszt (BL55)
3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
400 g kristálycukor
150 g vaj
2 dl joghurt - natúr
2.5 db citrom reszelt héja
3 db citrom leve
11 g sütőpor
A krémhez:
8 db tojássárgája
8 dl tej (2,8%-os)
80 g búzaliszt (BL55)
300 g csokoládé - ét (45-59%-os)
120 g porcukor
0.5 db citrom reszelt héja

Elkészítés:


1A sütőt előmelegítjük 150 C fokra, légkeverésen.
2A vajat a cukorral jól kikeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat.

3Miután a tojásokkal jól elkevertük, belekeverjük a reszelt citromhéjat és a citromlevet.

4Végül felváltva adagolva hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a joghurtot is: egy kis liszt, egy kis joghurt, amíg mindkettő el nem fogy.
5Az elkészült tésztát kivajazott-kilisztezett tortaformába öntjük.
6Az előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
7A krém elkészítése: A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd beleszitáljuk a lisztet és azzal is jól elkeverjük. Közben felforraljuk a tejet és a tojásos keverékhez adjuk. Hozzáadjuk a citromhéjat is és kis lángon, folyamatos keverés mellett besűrítjük.

8A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, és a még meleg krémhez adjuk.

9A kész krém tetejére szorosan fóliát terítünk, így hűtjük ki, hogy elkerüljük a bőrösödést.
10Amikor a piskóta kihűlt, kivesszük a formából, és három részre vágjuk.
11Minden réteget megkenünk a kihűlt krémmel, végül kívülről is bevonjuk vele a tortát.

12A kész tortát érdemes még néhány órára vagy akár egy éjszakára behűteni. Tálalás előtt citromszeletekkel díszítjük. Jó étvágyat!