Citromos joghurttorta

Hozzávalók:


Tészta
3 db tojás
7 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
0.5 citromból nyert citromhéj
4 ek napraforgó olaj
9 dkg finomliszt
1 kk sütőpor
Pudingkrém
4 dl citromlé (12%-os)
3 ek cukor
1 tasak vaníliás pudingpor
Joghurtkrém
500 g joghurt
12 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert citromlé
6 db lapzselatin
2.5 dl hulala
Díszítés
0.5 db citrom
5 dkg fehér csokoládé
citromfű ízlés szerint

Elkészítés:


Tészta
A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, citromhéjjal habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd beleszitáljuk a sütőporral kevert lisztet, és beleforgatjuk.
A tortaforma aljára sütőpapírt helyezünk, ráöntjük a tésztát, és megsütjük. Kihűtjük, és magas tortagyűrűt helyezünk köré.
Pudingkrém
A citromlét összekeverjük a cukorral és a pudingporral, és állandó kevergetés közben felfőzzük.
Még melegen ráöntjük a tésztára. Kihűtjük.
Joghurtkrém
A hulalát kemény habbá verjük.
A joghurtot összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A citrom levét felmelegítjük, majd az előírás szerint beáztatott zselatint kinyomkodjuk, beletesszük, és tovább melegítjük, míg fel nem olvad. (Nem forraljuk!)
Apránként állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a joghurthoz. Végül beleforgatjuk a hulalát. A tortánk tetejére öntjük. Néhány órára hűtőbe helyezzük.
Díszítéshez
Díszíthetjük olvasztott fehér csokiba mártott citromkarikákkal, citromfűvel.
sütési hőfok: 170°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 26 cm