Citromos szelet

Hozzávalók:


A lapokhoz:
3 csésze liszt ( a csésze 2,5 dl)
1 csésze zsír
1 csésze cukor
1 csésze tej
1 sütőpor
1 citrom lereszelt héja, leve

A krémhez:
1 üveg baracklekvár

1 és 1/2 csésze tej
4 ek liszt
1 csom. vaj (vagy margarin)
1 csésze cukor
1 citrom lereszelt héja, leve

Elkészítés:


A lapokhoz a hozzávalókból sima tésztát gyúrtam. Négy részre osztottam és tepsi hátán négy lapot sütöttem 180 fokos sütőben, kb 10-10 perc alatt. Amíg a lapok hűltek, elkészítettem a krémet.
A lisztet egy kevés tejjel csomómentesre kavartam. A többi tejet odatettem főni. Amikor forrt belecsorgattam a lisztes tejet és péppé főztem. Hideg vízbe állítottam, hogy hamarabb hűljön ki. Hideg- langyosra hűtöttem, belekavartam a cukrot, a puha vajat, a citrom héját és levét. Teljesen kihűlve töltöttem meg a lapokat.
Az alsó lapra a krém felét, rá a második lapot, erre tettem a lekvárt, újra lap következett, erre a krém megmaradt része került, majd a negyedik lap.
Kissé a kezemmel lenyomkodtam és másnap reggelig a hideg kamrában pihent. Reggelre a lapok teljesen megpuhultak, szépen lehetett szeletelni.