Hozzávalók:
Tészta:
65 dkg liszt
2 egész tojás
2,5 dkg élesztő
20 dkg porcukor
25 dkg vaj vagy margarin
1/2 cs sütőpor
1/2 citrom leve és 1 citrom reszelt héja
pici só
Krém:
3 dl tej
20 dkg porcukor
5 dkg liszt
35 dkg teavaj
400 g szilvalekvár
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. Elosztjuk 4 egyenlő részre. Az egyiket kinyújtjuk és egy 30*40 cm-es tepsibe fektetjük, amit előtte kikentünk vajjal és kiliszteztünk. Megkenjük lekvárral, majd beborítjuk egy másik kinyújtott lappal. Villával megszurkáljuk a tetejét, majd előmelegített sütőben szép rózsaszínre sütjük.
Ezt megismételjük a másik két lappal is, majd kihűtjük a lapokat.
A krémhez a tejet felfőzzük a cukorral, liszttel, majd kihűtjük. A vajat a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadagoljuk a másik krémet és alaposan összekeverjük. A végén hozzáadjuk a citromlevet és a héjat.
Ezt a krémet kenjük a lekváros lapok közé.
A tetejére citromos mázat készítünk (ami lehet zacskós is), majd olvasztott csokival lelocsoljuk.
Másnap szeleteljük és tálaljuk.
Kedves barátaim, ez a süti valamikor 40-50 évvel ezelőtt “sláger süti” volt a lakodalmakban. Megboldogult anyósom nagyon sokat sütött, most előszedegetem a régi receptjeit. Nagyon fincsi sütike