Cobbler

Hozzávalók:


A szilvához
1 kg szilva
15 g étkezési keményítő
50 g cukor - nád
1 db vaníliarúd (belseje)
A tésztához
25 dkg búzaliszt (BL55)
12 g sütőpor
1 csipet só
5 dkg kristálycukor
10 dkg vaj
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
150 ml főzőtejszín (15-20%-os)
A tetejére
20 g kristálycukor

Elkészítés:


A gyümölcsöket kimagozzuk és felezzük, hozzáadjuk a keményítőt, a nádcukrot és a vanília kikapart magjait majd jól összekeverjük. Ezt a gyümölcsös keveréket egy sütőtálba tesszük.
2
A liszthez hozzáadjuk sütőport, a cukrot, csipet sót, majd a vajat és elmorzsoljuk, de éppen csak addig, amíg egyenletes lesz. Minél hidegebb marad a vaj, annál omlósabb, finomabb lesz a tészta.
3
A tejszínhez adjuk a tojást és kikeverjük, majd ezt is a liszthez adjuk, és csomómentes masszává keverjük.
4
Kanállal a gyümölcsre szaggatjuk, majd szórjuk meg kevés cukorral.
5
180 C fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Érdemes magas falu tepsibe tenni, és szintén érdemes egy tepsire tenni, mert a gyümölcs levet ereszt, és ha nincs szerencsénk, akkor kissé kicsoroghat belőle a tepsire.