Csíkos tejszínes túrótorta

Hozzávalók:


A tésztához
4 db tojás
12 dkg cukor (kristály)
0.5 csomag sütőpor
12 dkg finomliszt (finom)
2 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
2.5 dl tej
20 dkg cukor (kristály)
4 db tojássárgája
3 ek rum
5 dl habtejszín
50 dkg sovány túró
2 ek cukrozatlan kakaópor
12 db lapzselatin

Elkészítés:


Tészta
A tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük.
A lisztet, kakaóport, sütőport beleszitáljuk a masszába, simára keverjük.
Tortaformában megsütjük, kihűtjük.
Krém
A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
A tejszínt habosra verjük.
A tejet, cukrot és a tojások sárgáját összekeverjük és felmelegítjük.
Beletesszük a kinyomkodott zselatint, és tovább melegítjük. Nem forraljuk!
A zsírszegény krémes túrót kikeverjük, és apránként hozzáadjuk állandó kevergetés közben a zselatinos masszát, majd a tejszínt.
A masszát két részre osztjuk, a felébe kakaóport szitálunk, összekeverjük.
A kihűlt tészta köré magas tortakarikát teszünk, mivel magas lesz a krémünk.
A tészta közepére egy kis merőkanálnyi világos, majd rá egy kakaós krémet öntünk. Ezt ismételjük, míg el nem fogy a krémünk. Mindig csak a közepére, ettől lesz csíkos.
Hűtőben 8-10 órát hűtjük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 26 cm