» 40 dkg csirkemellfilé
» olívaolaj
» 3 gerezd fokhagyma
» pirospaprika
» 1 citrom
» 2 dl tejföl
» 30 dkg gomba
» 1 üveg csemegeuborka
» 2 kis lilahagyma
» 2 csokor petrezselyem
» tálaláshoz: főtt rizs
A gombát nagyobb darabokra vágjuk, majd egy felforrósított serpenyőben előpirítjuk, amikor kapott egy kis kérget, kevés olajjal meglocsoljuk, és kevergetés nélkül hagyjuk még pirulni. Amikor már eléggé megpirult, csak akkor sózzuk, borsozzuk. A pirított gombát félretesszük, és ugyanabban a serpenyőben egy kevés olajon a kockára vágott csirkemellet is megpirítjuk. Amikor a hús már színt és kérget kapott megszórjuk egy kevés pirospaprikával. Visszatesszük a serpenyőbe a gombát, hozzáadjuk a tejfölt pár percig főzzük, majd belekeverünk pár evőkanálnyi apróra vágott csemege uborkát és belereszeljük egy fél citrom héját. Sózzuk, borsozzuk és a ragut kb. 5 perc alatt készre főzzük. Ezalatt elkészítjük a hagymás salsát. Két evőkanál apróra vágott csemege uborkát, egy fél fej szintén apróra vágott lilahagymával és jó sok finomra aprított petrezselyemmel és egy kevés olívaolajjal összekeverünk, a rizzsel tálalt csirke tetejére halmozzuk.