Csoda diós-mákos

Hozzávalók:


Azért csoda diós-mákos a neve, mert amikor beleharapunk, csak úgy omlik, roppan, szinte elolvad az ember szájában!
A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
175 g tejföl
4 tojássárgája
1 evőkanál porcukor
2 evőkanál ecet
pici só
A tészta kenéséhez:
10 dkg olvasztott margarin
A töltelékhez:
4 tojásfehérje
12 dkg darált dió
12 dkg darált mák
25 dkg porcukor

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 cipóra osztjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk. Minden lapot egyenként olvasztott langyos margarinnal lekenünk és feltekerjük, mint a bejglit. Folpackba csomagoljuk a rudakat és egy éjszakán át hagyjuk pihenni a hűtőben. Másnap enyhén lisztezett munkalapon mindegyik rudat 10 darabra szeljük és téglalap alakúra sodorjuk.
A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, megfelezzük, felébe diót, másik felébe mákot keverünk. A tészták alsó felére kenünk a töltelékből, felcsavarjuk, de nem szabad szorosan, mert kireped! Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk és 180°C-on világosra sütjük.