Csokikrémes táska

Hozzávalók:


1 csomag ( fél kg) mirelitleveles tészta
40 g étkezési keményítő
2 ek cukor (ízlés szerint több)
4 dl tej
10 dkg csokoládé (ízlés szerint tej- vagy étcsokoládé)
1 db tojás (a tetejére)
2 teáskanál porcukor (a tetejére)

Elkészítés:


Az étkezési keményítőt először pici hideg tejjel, majd lassanként a többi tejet is hozzáadva csomómentesre elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot és felfőzzük.
A végén, a tüzet elzárva, beletördeljük a csokoládét és addig kavargatjuk, amíg a csokoládé fel nem olvad.
A krémet félretesszük, nagyjából lehűtjük.
A leveles tésztát felengedjük, kettévágjuk, egyenként kinyújtjuk és 8-8 db téglalapba vágjuk.
A tészta-téglalapok egyik oldalát középen, késsel bevagdossuk.
A tészta sima oldalába kb. 2 teáskanál krémet halmozunk, ráhajtjuk a vágott felet és a széleket jól összenyomkodjuk, hogy a krém ne folyjon ki majd sütés közben.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral (vagy vajazzuk/kisztezzük, mert a süti odaragadhat!), és rátesszük a csokis táskákat.
Egy egész tojást kikeverünk porcukorral és azzal megkenjük a táskákat.