Csokis-diós karamallás szelet

Hozzávalók:


20 dkg vaj
5 dkg kakaó
30 dkg cukor (nálam fele xilit)
2 tojás
22 dkg liszt

Hozzávalók a krémhez:
12 dkg vaj
konzerv sűrített tej – 397 g (én tubusost használtam – 170 g egy tubus)
2 ek. méz
7 dkg cukor (nálam fele xilit)
6 dkg darált dió

A tetejére:
10 dkg étcsokoládé (nálam Boci)
10 dkg tejcsokoládé (nálam Milka)
1 ek. napraforgóolaj
2 dkg darált dió (ez egy lényeges változtatás, mert eredetileg mogyoró van benne, de nekem az sosincs viszont dióm annál inkább)

Elkészítés:


Egy edényben megolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a kakaót és a cukrot.
A tűzről levével hozzákeverjük a tojásokat majd a lisztet.
Sütőpapírral bélelünk egy 20 x 30-as tepsit, úgy hogy körbe kilógjon a papír, így mikor már szelhető lesz a sütink, a papírt fogva kiemeljük a tepsiből és könnyedén formára vágjuk, persze dermedés után!
Tehát a sütőpapiros tepsibe öntjük a tésztát és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük majd félretesszük hűlni.
Ha, már kellőképpen kihűlt, nekiállunk a karamellkrém elkészítésének.
A vajat megolvasztjuk egy edényben, hozzákeverjük a sűrített tejet, a mézet és a cukrot.
Ha már bugyog - persze folyamatosan kevergetjük -, onnantól kb. 20 percig főzzük állandóan kevergetve, amíg karamellszínű nem lesz.
Ehhez a krémhez keverjük a darált diót és a süteményre kenjük, majd rögtön a hűtőbe toljuk!
Gőz felett olvasztjuk az ét- és tejcsokit az olajjal, majd szépen ráigazítjuk a már megdermedt karamellrétegre, és rászórjuk a darált diót.
Hűtőbe rakjuk amíg a tetején a csoki meg nem dermed, kb. 1 órára.
Szeletelés előtt a papírral együtt egy deszkára emeljük és forróvízbe mártott késsel tetszés szerinti formára vágjuk