Csokis körtés süti

Hozzávalók:


120 g étcsokoládé (vagy csokoládébevonó)
125 vaj
250 g liszt
4 csapott teáskanál sütőpor
200 g cukor
4 tojás
1,25 dl tejszín

Tetejére:
fél kiló körte (vagy körtekonzerv)
80 g étcsokoládé
1-2 teáskanál olaj


Elkészítés:


A körtét meghámozzuk, és felszeleteljük. A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vajat is. Hagyjuk kihűlni. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, majd a cukorral elkeverjük. A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt is. A lisztet és a sütőport elvegyítjük, majd azt is hozzáadjuk. Végül alaposan összekeverjük a csokoládéval és vajjal. A tésztát egy 30*40 kikent tepsibe öntjük. A körtéket a tésztára fektetjük és 180 fokon fél óráig sütjük.
A spricceléshez a csokoládét felolvasztjuk, majd 1-2 teáskanál olajat adunk hozzá, hogy csorgatható masszát kapjunk. A kihűlt süteményre teáskanál segítségével vékony csíkokat húzunk.