Hozzávalók:
3 lap kakaós vagy sima piskóta
Krém:
4 tojás
20 dkg cukor
1 ek kakaópor
10 dkg étcsokoládé
25 dkg margarin
A tojásokat a cukorral és a kakaóporral folyamatos kevergetés mellett, gőz fölött elkezdjük főzni.
Azért gőz fölött, mert nem tojásrántottát szeretnénk, hanem csokikrémet. Mikor már kellően meleg az előre feldarabolt étcsokoládét is a masszához adjuk és tovább főzzük.
Szintén azért daraboljuk előre a csokit, mert még mindig csokikrémet szeretnénk és ha abbahagyjuk a kevergetést, hogy a csokit felaprítsuk addig rántottánk lesz. Akkor jó, ha már maga a krém is gőzölög és érezzük a csokoládé finom illatát. (Állagban nem fog változni, a hűlés során fog besűrűsödni. )
Ekkor lehűtjük és ha kihűlt a kihabosított margarint is hozzákeverjük.
Jó minőségű étcsokoládét és margarint használjunk! A krém és a margarin hőmérséklete közel azonos legyen és a keverőtál, illetve a keverőszálak is szárazak legyenek, így elkerülhetjük a krém kiikrásodását.
Ez az adag egy 20-21 cm-es tortához elegendő. Ha nagyobb a tortaforma, vagy krémmel díszítünk, akkor másfélszeres vagy dupla mennyiséget használjunk.
Ez a krém viszonylag olcsó, nagyon finom és tökéletes borításos tortákhoz, mert jól tartja a masszát!