Csokoládékrémes kuglóf

Hozzávalók:


Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 4 tojás
- 10 dkg porcukor
- 1 dl víz
- 1 dl olaj
- 3/4 csomag sütőpor (9 g)

A töltelékhez:
- 10 dkg porcukor
- 3 evőkanál víz
- 2 evőkanál jó minőségű kakaópor (cukrozatlan)
- 5 dkg vaj

Elkészítés:


1. A tojássárgákat habosra keverem a porcukorral, majd hozzáadom az olajat és a vizet. Hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatom a keményre felvert tojásfehérjéket.
2. A töltelékhez a cukrot kikeverem a vízzel és a kakaóporral, majd egy kis lábasban forralok rajta egyet a vajjal. Ha szép fényes lesz, akkor kész van - hűlni hagyom egy kicsit.
3. A tészta/massza felét a kivajazott/lisztezett formába egyengetem, melynek közepébe kis árokszerű mélyedést készítek, ebbe próbálom ügyesen beleönteni a kakaós krémet. Ne folyjon ki a tésztából a krém!! Ezt a műveletet tényleg ügyesen kell csinálni, mert akkor sütés közben beleragad/beleéghet a formába!! Majd a maradék tésztát a tetejére igazítom.
4. Előmelegített 180 fokos sütőben aranybarnára sütöm. (nálam ez 20 perc) De a tűpróbát ne hagyjuk figyelmen kívül!!
Pár percig a formában hagyom hűlni, amikor már langyosabb, akkor óvatosan kiborítom egy tányérra.
Porcukorral meghintve tálalom.