Csokoládés, diós pöffeteg

Hozzávalók:


A tésztához
200 g étcsokoládé
40 g vaj
2 tojás
2 evőkanál rum
60 g cukor
120 g darált dió
100 g liszt
2 kávéskanál sütőpor

A hempergetéshez
kristálycukor
porcukor

Elkészítés:


Megolvasztjuk a csokoládét és a vajat, majd a rummal és a tojással csomómentesre keverjük. Másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, a lisztet, a diót, a cukrot és a sütőport.
A lisztes keveréket a csokoládés masszához adjuk, és alaposan elkeverjük. 2 órán át hideg helyen pihentetjük a tésztát.
Sütőpapírral bélelünk egy nagyobb méretű tepsit vagy sütőlapot, a sütőt pedig 180 fokra melegítjük.
Kisebb diónyi gombócokat formázunk a tésztából, először kristálycukorba, majd porcukorba hempergetjük.
Egymástól 5-6 cm távolságra a sütőpapírra rakosgatjuk a golyókat, majd sütőbe toljuk, és 10-12 perc alatt megsütjük őket.