Hozzávalók
9 tojásfehérje
21 dkg cukor
3 evőkanál citromlé
A krémhez:
9 tojássárgája
40 dkg cukor
1 evőkanál liszt
10 dkg cukrozatlan kakaópor
1 dl tej
35 dkg vaj
csokireszelék (a tetejére)
A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd a citromlét is hozzáadjuk. A habot három részre osztjuk. 23×35 cm-es tepsibe simítunk egy réteg habot és közép meleg sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük. A habcsók lapot hagyjuk a tepsiben kihűlni. Mind a három lapot így sütjük meg. A krém hozzávalóit, a vaj kivételével egy tálba tesszük és robotgéppel 10 percen át keverjük. Gőz fölött, folyamatosan kavargatva addig főzzük, amíg sűrűvé válik. A kihűtött krémet összedolgozzuk a vajjal. Egy habcsóklapot tálcára teszünk és megkenjük a krémmel, majd befedjük egy lappal, amire krém kerül. Újra egy lap, majd a maradék krém. A tetejét megszórjuk csokoládéreszelékkel és legalább 3 órára hűtőbe tesszük, de az sem baj ha egész éjjel pihentetjük.