6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tasak sütőpor
A krémhez:
10 dkg vaj
1 evőkanál instant kávépor
6 evőkanál cukor
5 dkg fehér csokoládé
4 dl habtejszín
A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
1 evőkanál vaj
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A tojást kettéválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a sütőport is, majd beledolgozzuk a habot. Kivajazott sütőformába öntjük és 40 percen át sütjük 180 fokon. Közben elkészítjük a krémet. A csokoládét megolvasszuk víz gőz fölött és belekeverjük a vajat. A cukrot egy-két perc alatt egy picit karámélízaljuk, adunk hozzá 1-2 evőkanál vizet ha szükséges. Majd belekeverjük a vajas csokoládéba és hozzáadjuk a kávéport, folyamatos kavargatás mellett kihűtjük. A habot felverjük és belekeverjük a krémet. A piskótát háromba vágjuk és megkenjük a krémmel. Vékonyan bevonjuk vele a külsejét is. A csokoládét felolvasszuk és belekeverjük a vajat, valamint a kakaóport és bevonjuk vele a sütemény külsejét. Egy órára hűtőbe tesszük, hogy szilárddá váljon, majd szeleteljük.