Hozzávalók
Hozzávalók 22-24 cm-es tortaformához
25 dkg étcsokoládé
20 dkg finomra darált mandula
15 dkg vaj
5 dkg sötétbarna nádcukor
4 tojás
3 körte
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
csipetnyi só
A tortaformát sütőpapírral béleljük.
A csokoládét felolvasztjuk a vajjal (nem kell főzni, csak éppen megolvasztani), fahéjjal ízesítjük, majd langyosra hűtjük. Közben az egész tojásokat habosra keverjük a nádcukorral és a sóval.
A kihűlt csokoládéhoz adjuk a tojásos krémet, majd beleforgatjuk a mandulát.
A keveréket a tortaformába töltjük, a megtisztított, felezett körtét a tetejére rakjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Akkor jó, ha a tészta már nem lötyög, de a beleszúrt tű nedves és kicsit ragacsos marad. Vigyázat, ne süssük túl! A tortát langyosan is, hidegen is fogyaszthatjuk.
Tipp: tálaláskor tejszínhabot vagy vaníliafagylaltot adhatunk hozzá.