Csokoládés pite

Hozzávalók:


tésztához:
12 dkg liszt
8 dkg vaj vagy margarin
4 dkg porcukor
1 evőkanál kakaópor
1 tojássárgája

A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
1 narancs reszelt héja
12 dkg cukor
5 dl tej
4 dkg csokoládé
3 tojássárgája

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit egy tálba mérve gyúrjuk omlós tésztává, és béleljünk ki vele egy 20 cm átmérőjű piteformát. 180 fokos sütőben süssük 8-10 percig. A krémhez a tojássárgáját, a cukrot és a pudingport egy kevés tejjel keverjük simára, a többi tejet forraljuk fel, és sűrítsük be a pudingos résszel. Keverjük bele a narancshéjat, és a megfőtt krém felét kanalazzuk foltokban a kisült, kihűlt tésztára. A másik felébe keverjük bele a csokoládét, míg az teljesen elolvad, majd szintén tegyük a tortára, és egy kanál segítségével mossuk össze a kétszínű krémet. Tegyük hűtőbe néhány órára dermedni, utána szeletelhető.