Csokoládés rizskoch málnaöntettel

Hozzávalók:


Hozzávalók

10-12 adag
» 1,5 l tej
» 25 dkg kerekszemű rizs
» 1 tk só
» 15 dkg nyírfacukor
» 1 vaníliarúd kikapart magja
» 6 dkg vaj
» 6 tojás szétválasztva
» 10 dkg csokoládélencse
» 1 ek étkezési keményítő
» mazsola

» Málnaöntet:
» 30 dkg málna
» 5 dkg porcukor
» 1 citrom
» pár levél menta

Elkészítés:


Elkészítés

A tejet és a rizst összeöntjük és felforraljuk, és adunk hozzá egy csipet sót.
Amikor már kellően összeállt a tejberizs, ez kb. 30 perc, hozzákeverjük a cukrot és a vaníliarúd kikavart belsejét.
A masszát egy üvegtálba kanalazzuk és hozzákeverjük a vajat, egy kevés reszelt citromhéjat, csokoládélencsét és mazsolát.
A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk, a sárgákat belekeverjük a tejberizsbe.
A tojásfehérjét elektromos habverővel kemény habbá verjük, és amikor már félig kemény a hab, hozzáadunk 5 dkg cukrot.
A hab 1/3-át jól belekeverjük a tejberizsbe, és a másik 2/3-át pedig óvatosan átforgatjuk vele.
Sütőpapírral kibélelt, vajjal kikent tepsibe öntjük a masszát, és 40 percre 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
Kivesszük, és megvárjuk míg teljesen lehűl, majd felszeleteljük és málnaöntettel tálaljuk
A málnaöntethez egy keverőedényben botmixerrel összeturmixoljuk a málnákat, a citrom levét, mentát és a porcukrot.
Majd átpasszírozzuk egy szűrőn, hogy a magok ne kerüljenek az öntetbe.