8 tojás
25 dkg liszt
20 dkg cukor
5 dkg cukrozatlan kakaópor
1 kiskanálnyi sütőpor
A krémhez:
3 tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2,5 dl tej
5 dkg jó minőségű csokoládé
A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk és lassan beleforgatjuk a habot. Kivajazott sütőformába öntjük és 40 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a krémet. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaóport és a lisztet is. Majd felöntjük a tejjel, folyamatosan kavargatjuk, hogy ne legyen csomós és főzni kezdjük. Kis lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik. A csokoládét darabokra tördeljük és mielőtt a krém kihűlne belekeverjük. A megsült tésztát kettőbe vágjuk és megkenjük a krémmel, a külsejét is bevonjuk vele, majd hűtőbe rakjuk egy fél órára. Szeleteljük és élvezzük a pompás csokoládés sütemény ízét.