Cukkínis stefánia

Hozzávalók:


70 dkg cukkini (reszelve)
15 dkg zsemlemorzsa
3-4 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
2 db tojás
15 dkg sajt
1 cs bacon (20 dkg-os)

ételízesítő
őrölt fehér bors
szerecsendió
4 db főtt tojás
2-3 ek olívaolaj

Elkészítés:


A cukkinit és a sajtot reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A cukkinit enyhén sózzuk be, majd hagyjuk kicsit állni, még levet enged. Ezután gyengéden nyomkodjuk ki belőle a vizet.

A vöröshagymát vágjuk fel apróra, majd egy evőkanál olívaolajon pároljuk üvegesre. Ezután hűtsük ki egészen mielőtt a töltelékbe tennénk.

Négy tojást főzzünk keményre, majd tegyük félre.

Tegyük bele egy tálba a gyengéden kinyomkodott cukkinit, majd adjuk hozzá a kihűlt, előpárolt vöröshagymát, és a reszelt sajtot. Nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket, és ízlés szerint fűszerezzük. Ezután dolgozzuk alaposan össze, majd adjuk hozzá először a zsemlemorzsát, majd az egész tojásokat is.

Terítsünk le egy nagyobb darab fóliát, majd helyezzük rá egymásmellé a bacon szeleteket. Ezután az alsó szélétől kicsit beljebb, halmozzuk rá a cukkinis massza felét, és egyenletesen lapogassuk el. A massza közepére helyezzük rá a főtt tojásokat, majd fedjük be a maradék masszával.
Végül a fólia segítségével csavarjuk fel úgy, hogy a bacon teljesen befedje.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg olívaolajjal.(bármilyen olajjal meglocsolhatjuk)
Ezután óvatosan helyezzük rá a baconös-cukkinitekercset.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, majd éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel.

Tálaláskor ízlés szerint salátával kínáljuk. Én bazsalikomos paradicsomsalátát készítettem hozzá. (maradt néhány szelet, melyet teljesen kihűlve ettünk meg, és úgy is nagyon finom volt)