Cukrászkrém

Hozzávalók:


6 tojássárgája
125 gramm kristálycukor
40 gramm liszt
500 ml tej
1 vanília rúd magjai
kevés porcukor

A tojássárgájákat a cukor harmadával egy tálban simára keverjük, amíg besűrűsödik.
A lisztet alaposan elkeverjük benne.
Egy nyeles lábasban a tejet a maradék cukorral és a vanília magokkal felmelegítjük.
Ahogy forrni kezd, vékony sugárban a cukros tojássárgákhoz csorgatjuk, közben folyamatosan kevergetjük.
Jól lekeverjük és visszaöntjük a lábasba.
Közepes lángon forrásig melegítjük, folyamatosan kevergetve.
Hagyjuk bugyogni két percig és tálba öntjük.
Kevés porcukorral szórjuk meg a tetejét, hogy ne bőrösödjön meg. (Vagy közvetlenül a krémet fedjük le folpackkal.
Ha kihűlt hűtőben 3 napig eltartható.

CSOKOLÁDÉS CUKRÁSZKRÉM

Ld. fentebb, csak a krémhez kihűlés előtt adjunk hozzá 75 gramm jó minőségű, darabokra tört csokoládét.