Dán csavart narancsos csiga

Hozzávalók:


Olvasszuk ki a leveles tésztát és lisztezett lapon nyújtsuk ki vékonyra (2-3mm), téglalap alakra.
Szórjuk meg ezt az egész felületet a következő keverékkel:
1 nagy narancs finomra reszelt héja
10 dkg kristálycukor
0,5 tk fahéj

Elkészítés:


Olvasszuk ki a leveles tésztát és lisztezett lapon nyújtsuk ki vékonyra (2-3mm), téglalap alakra.
Vágjuk fel hosszában 2,5 cm széles csíkokra.
Majd ezeket a csíkokat középen vágjuk el (hosszanti irányban) félbe, az egyik végétől kb. 1cm a másik végétől kb. 2,5 cm távolságig. Azaz nem lesznek tejesen félbe vágva!
Fordítsuk át a félbevágott rés mentén félbe, így bár egy kevés narancsos cukrot elvesztünk, de azért a lényeg belülre került.
Most fogjuk meg a két végét ezeknek az egymásba fordított csíkoknak és kezdjük el őket ellentétes irányba pödörni. Mikor jól becsavartuk akkor tekerjük be őket csiga alakba, a végeiket dugjuk alulra.
Zsírpapírral bélelt vajazott, lisztezett lapra tegyük le őket egymástól 7-8 cm távolságra, tegyük őket 20 percre a hűtőszekrénybe.
Előmelegített 200°C hőmérsékletű sütőben 14-18 perc alatt sül készre, a tészta aranybarna lesz, a cukor pedig rákaramellizálódik.