Diétás bounty- szelet

Hozzávalók:


Hozzávalók (kicsi, 18 cm-es tortaformához):
alsó ‘torta’laphoz:
3 db tojás
3 ek eritrit vagy xilit
3 ek rizsliszt
3 ek cukrozatlan kakaópor
6 ek kókuszreszelék
1 csipet só
1/2 tk sütőpor
kókuszkrémhez:
2dl csökkentett zsírtartalmú kókusztej
csipet só
10 dkg kókuszreszelék (vagy picit több, amit a kókusztej felvesz)
2 ek xilit
tetejére:
2 ek kókuszzsír
1 tábla cukrozatlan étcsoki

Elkészítés:


A tortalaphoz a tojást kikeverjük a xilittel. A többi (száraz) hozzávalót is jól elkeverjük egy másik tálban, majd a tojásos masszához öntjük. Kb palacsintatészta sűrűségű lesz. Ha sűrűbbre szeretnéd készíteni, adhatsz hozzá még egy kevés kókuszreszeléket. Kókuszzsírral kikent, kilisztezett csatos tortaformába öntjük (lehet sütőpapírt is vágni bele) és 180 fokon tűpróbáig sütjük (kb 15 perc). Ha megsült, félretesszük, míg kihűl.
(Ha kevesebb hozzávalód lenne otthon, nyugodtan készítsd el 2 tojásból, a többi hozzávalóval arányosan. Így egy kicsit vékonyabb lapot kapsz, de ez is elég alapnak. )
A krémhez a kókusztejet elkeverjük a kókuszreszelékkel, csipet sóval és ha kell, ízesítjük xilittel. A tortalapra öntjük és elegyengetjük.
A kockákra tört csokit és kókuszzsírt (vízgőz fölött, vagy) egy edényben nagyon alacsony hőfokon, állandóan kevergetve, hogy ne égjen oda, megolvasztjuk. A torta tetejére öntjük egyenletesen elosztva, majd hűtőbe tesszük pár órára, míg megdermed.