Diós csoda

Hozzávalók:


Hozzávalók:
Diós lap:
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
15 dkg darált dió
7 dkg rétes liszt
1 kávéskanál sütőpor
4 tojás fehérje
Fehér lap:
15 dkg porcukor
4 tojás sárgája
Krém:
7 dkg margarin
5 dkg porcukor
7 dkg darált dió
1 vaníliás pudingpor
3 dl tej
Tetejére:
7 dkg darált dió
1 cs vaníliás cukor

Elkészítés:


A diós laphoz a margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a diót, sütőporos lisztet, végül hozzáforgatjuk a keményre vert habot. Egy kb 20*30 cm-es, sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 percig sütjük.

A második réteghez a sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd a forró tésztára kenjük. Forró sütőben még kb 10 percig sütjük, vagyis addig amíg a krém meg nem szilárdul a tésztán, majd a tepsiben kihűtjük.

A krémhez a pudingport a tejjel, cukorral sűrűre felfőzzük, még melegen belekeverjük a diót. Ha kihűlt akkor a margarinnal alaposan kihabosítjuk.

A diós krémet a kihűlt tésztára kenjük, majd a tetejét megszórjuk vaníliás cukorral elkevert dióval. Hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.