Diós-csokoládés keksz

Hozzávalók:


Hozzávalók: 20 dkg liszt, 1 tojás, 5 dkg keserű kakaópor, 8 dkg puha vaj, 1 csipet só, 1 csipet fahéj. Továbbá: 10 dkg keserű étcsokoládé, 1 csésze pirított fél diószem.

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit tálba mérjük, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt fektetünk, majd vizes kézzel kisebb diónyi halmokat csípünk ki a tésztából. A tészta labdacsokat a sütőpapírra tesszük és egy vizezett üdítős kupak segítségével mélyedéseket nyomunk a tészta közepébe. Ide jön majd a töltelék. A sütőt előmelegítjük 180 °C- fokra és megsütjük benne a kekszeket kb. 15-20 perc alatt. Mikor megsültek, teljesen kihűtjük. A diót száraz serpenyőben, állandóan rázogatva megpirítjuk, a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Az olvasztott csokit a tésztamélyedésekbe töltjük, majd mindegyik tetejére teszünk egy pirult diót. Hűvös helyen megdermesztjük a kekszeket, majd úgy tálaljuk.