Diós holdas sütemény

Hozzávalók:


Hozzávalók:
50 dkg liszt
10 dkg cukor
4 tojás sárgája
20 dkg szoba-hőmérsékletű zsír
késhegynyi szódabikarbóna
1 csomag vaníliás cukor
pici só
tej (annyi, hogy lágy tésztát kapjunk)
Tetejére:
25 dkg cukor
25 dkg dió
4 tojásfehérje felvert habja
baracklekvár a kenéshez

Elkészítés:


tészta hozzávalóit egyszerűen összekeverjük fakanállal, majd kikent tepsibe simítjuk. Sűrű, de kenhető (nem folyós!) állapotúnak kell lennie. Tepsiméret kb. 22x37 cm.
A tetejét lekvárral megkenjük.
A diót és a cukrot összekeverjük, majd a tojások fehérjéből vert kemény habot óvatosan beleforgatjuk, és egy vizes villával a lekvár tetejére simítjuk úgy, hogy először kupacokban sűrűn ráhalmozzuk, majd a villával óvatosan elhúzogatjuk, hogy mindenhová jusson (figyeljünk, hogy a lekvár ne buggyanjon ki sehol).
Épphogy előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten megsütjük.
Ha kihűlt, pogácsaszaggatóval holdakat szaggatunk, és porcukorral meghintjük.