Hozzávalók:
12 tojásfehérje
12 evőkanál darált dió
12 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
a krémhez:
12 tojássárgája
14 evőkanál cukor
2 tasak vaníliás cukor
8 evőkanál tej
30 dkg vaj
5 dkg kókuszreszelék
5 dkg mazsola
5 dkg csokoládéreszelék
a tetejére:
5 dkg fehér csokoládé
5 dkg étcsokoládé
tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot is hozzáadjuk. A diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, a habba dolgozzuk, majd három részre osztjuk.
Egy 25 x 38 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, eloszlatjuk rajta az egyik adag habot és 180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. Mind a három lapot így készítjük el.
Közben elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral és a vaníliával, majd hozzáadjuk a tejet és gőz fölött addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd hagyjuk hűlni.
A vajat habosra kavarjuk, majd a kihűtött krémből folyamatosan hozzákeverünk egy kanállal. Az alaposan kikevert krémet három részre osztjuk. Az egyikbe belekeverjük a kókuszreszeléket, a másikba a mazsolát, a harmadikba pedig a csokoládéreszeléket.
Összeállítjuk a süteményt: az első lapot a kókuszos krémmel kenjük meg, befedjük egy lappal, erre kerül a mazsolás krém, majd egy lap és a csokoládéreszelékes krémmel fedjük be.
A kétféle csokoládét lereszeljük, és a tetejére szórjuk. A süteményt pár órán át hűtőben pihentetjük.