Hozzávalók
Tészta:
100 gporcukor
150 gfinomliszt
150 grétesliszt
200 gmargarin
1 dbtojás
Töltelék:
250 gvaj
200 gporcukor
2 ev. kanálrum
150 gdarált dió
1 dbcitrom
7 dbtojásfehérje
Öntet:
7 dbtojássárgája
200 gporcukor
A lisztet a porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk a puha margarint, a tojást és tésztává gyúrjuk. A tésztát egy liszttel beszórt nyújtódeszkán tepsi nagyságúra nyújtjuk, és óvatosan beletesszük a tepsibe.
A töltelék hozzávalóit a tojásfehérjén kívül egy tálba tesszük, majd hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A diós tölteléket egyenletesen rátesszük a tésztára, és 150 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
Az elkészült süteményt kivesszük a sütőből, és amíg forró, rákenjük a porcukorral elkevert tojássárgáját.
Mivel a sütemény forró, a tojásmáz nagyon gyorsan megköt, a kenés során lehetőség szerint gyorsan dolgozzunk.