Diós-narancsos sütőtöktorta

Hozzávalók:



» 15 dkg sima liszt
» 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
» 20 dkg nádcukor
» 2 tk szódabikarbóna
» 2 tk sütőpor
» 15 dkg dió
» 10 szem aszalt sárgabarack
» 4 tojás
» 15dkg olvasztott vaj
» 1 narancs héja
» 50dkg sütőtök, reszelve
» őrölt gyömbér
» fahéj
» szegfűszeg
» szegfűbors
» bors
» Krém:
» 20 dkg light natúr krémsajt
» 1 narancs
» 5 dkg vaj
» 5 dkg porcukor
» 1 vaníliarúd

Elkészítés:


A sütőtököt megpucoljuk és nyersen lereszeljük. Először a szárazanyagokat összekeverjük: a kétféle lisztet összevegyítjük, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sütőport, egy csipet sót és a fűszereket: fahéjat, őrölt gyömbért, stb. Egy másik tálban a nedves anyagokat is keverjük össze: a négy tojást a nádcukrot, az olvasztott vajat és egy narancs reszelt héja és a felének a leve, ezeket egy kézi mixerrel egyneműre keverjük. Ezután hozzáadjuk a lereszelt sütőtököt. Az elkevert nedves anyagokat a szárazakhoz adjuk. Hozzákeverjük még a feldarabolt sárgabarackot és a durvára vágott diót. Egy kapcsos tortaformát kiolajozunk, kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a masszát.180 C fokon 50 percet - 1 órát sütjük. A míg a torta sül addig elkészítjük a krémet. Natúr krémsajthoz adunk egy kevés vajat, porcukrot, egy kevés narancslét és egy félrúd vanília kikapart magját. Szobahőmérsékleten kikeverjük a krémet, majd hűtőszekrényben visszadermesztjük, majd a kihűlt torta tetejére kenjünk, és megszórjuk durvára aprított dióval.