Diós pogácsa

Hozzávalók:


40dkg tönkölybúza liszt
15dkg tk tönkölybúza liszt
5dkg rétes liszt
1tk só
0,5dl tej
4dkg cukor
3dkg élesztő friss
20dkg libazsír
20dkg dió-darálva
10dkg tejföl
2db tojás

1db tojás lekenésre

Elkészítés:


Előkészítés:
Langyos tejben elkevertem egy kicsi cukrot, belemorzsoltam az élesztőt, felfutott.

Elkészítés:
-A liszteket összeszitáltam belekevertem a sót, elmorzsoltam benne a zsírt.
-Hozzákevertem a darált diót, maradék cukrot, tojást, tejfölt, felfutott élesztőt.
-Alaposan összegyúrtam.
-Kelesztő tálban 50 percet kelesztettem.
-Lisztezett munkalapra fordítottam átgyúrtam, kb 4 cm vastagra nyújtottam.
-Pogácsaszaggatóval kiszúrtam.
-Sütőpapírral leterített sütőlapon pihentettem 30 percet, tojással lekentem és 180°C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsült.
-Finom omlós pogácsa.