Diplomata szelet

Hozzávalók:


Fél csomag ( 25 dkg) leveles tészta
Krém:
4 tojás sárgája
15 dkg cukor
75 g liszt
fél l tej
vaníliás cukor
citromhéj
20 db babapiskóta
1 dl rum
A tetejére: reszelt étcsoki

Elkészítés:


Egy mirelit leveles tésztát hagyunk kiolvadni, majd tepsi méretűre nyújtjuk. Tepsi hátán 200 fokon készre sütjük. Közben elkészítjük a krémet.
Krém:
A tejet felforraljuk a vaníliával és az 1-2 körömnyi citromhéjjal. Langyosra hűtjük.
A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a liszttel, vègül felengedjük az átszűrt tejjel. Lassú tűzön, vagy gőz fölött besűrítjük. Időnként megkevergetve kihűtjük.

Majd időnkénti kevergetés mellett hagyjuk kicsit kihűlni. Mikor már langyos, akkor a krém felét rákenjük a kisült, kihűlt tésztára. A piskóta felét rárakosgatjuk, meglocsoljuk a rum felével. Újabb sor piskóta, azt is megöntözzük a maradék rummal. Majd a maradék vaníliakrémmel betakarjuk. Hűtőbe tesszük és szeletelés előtt megszórjuk a tetejét durvára reszelt csokival.