Hozzávalók: 2 ek vaj, 12 dkg liszt, 12 dkg porcukor, 6 tojás,
Krém: 15 dkg étcsokoládé, 15 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 1 vaniliás cukor, 6 tojás
Máz: 15 dkg cukor, 1 ek vaj, pár csep citromlé
Elkészítése:A tojások fehérjét kemény habbá verjük . A sárgáját, a porcukorral habosra keverjük,a vajat picit felmelegítjük cseppfolyósra majd hozzáadjuk. Ehhez jön a liszt melyet óvatosan beleszitálunk. Majd összeadjuk a sárgás masszát és a fehérjét. Sütőpapírból vágjunk ki 6 db. 26 centi átmérőjű korongot. Tegyük őket tepsibe, és eloszlatva, arányosan simítsuk minden egyes darabra a masszát.
Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra és süssük meg őket. HA kész kivesszük és hagyjuk hűlni őket.
A krémhez a A tojásokat a cukorral és a darabokra tört csokoládéval összekeverjük,majd gőzfürdőben melegítve,kavargatva egyneművé dolgozzuk. A víniliás cukrot és vajat összedolgozzuk és az előző krémet lassacskán hozzáadagoljuk.
A legszebbre sűlt lapunkat félretesszük a többit egymásra rétegezve megkenjük a krémmel. Legtetéje rárakjuk a legszebbet.
Mázhoz a vajat , a cukrot, és a citromlevet piritsuk meg és amint lehet oszlassuk el egyenletesen a tetején.
A megmaradt krémet kenjük el a torta oldalán.
Tipp: Amint bekentük a tetejét,jobb felszeletelni,mert később már nehéz lesz,mert törni fog.