Dobos torta 3.

Hozzávalók:


Hozzávalók: 2 ek vaj, 12 dkg liszt, 12 dkg porcukor, 6 tojás,

Krém: 15 dkg étcsokoládé, 15 dkg porcukor, 15 dkg vaj, 1 vaniliás cukor, 6 tojás

Máz: 15 dkg cukor, 1 ek vaj, pár csep citromlé

Elkészítés:


Elkészítése:A tojások fehérjét kemény habbá verjük . A sárgáját, a porcukorral habosra keverjük,a vajat picit felmelegítjük cseppfolyósra majd hozzáadjuk. Ehhez jön a liszt melyet óvatosan beleszitálunk. Majd összeadjuk a sárgás masszát és a fehérjét. Sütőpapírból vágjunk ki 6 db. 26 centi átmérőjű korongot. Tegyük őket tepsibe, és eloszlatva, arányosan simítsuk minden egyes darabra a masszát.

Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra és süssük meg őket. HA kész kivesszük és hagyjuk hűlni őket.

A krémhez a A tojásokat a cukorral és a darabokra tört csokoládéval összekeverjük,majd gőzfürdőben melegítve,kavargatva egyneművé dolgozzuk. A víniliás cukrot és vajat összedolgozzuk és az előző krémet lassacskán hozzáadagoljuk.

A legszebbre sűlt lapunkat félretesszük a többit egymásra rétegezve megkenjük a krémmel. Legtetéje rárakjuk a legszebbet.

Mázhoz a vajat , a cukrot, és a citromlevet piritsuk meg és amint lehet oszlassuk el egyenletesen a tetején.

A megmaradt krémet kenjük el a torta oldalán.

Tipp: Amint bekentük a tetejét,jobb felszeletelni,mert később már nehéz lesz,mert törni fog.