Dulce de leche- karamellkrém

Hozzávalók:


3 nagy tubus cukrozott, sűrített tej

Elkészítés:


Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gázsütőn 7-es fokozat), majd egy kis méretű, sekélyebb jénai tálba nyomjuk az összes sűrített tejet. Ezután a jénait beletesszük egy akkora nagy tepsibe, hogy a jénai bőven elférjen benne.

2. Amint a sütő eléri a megfelelő hőfokot, vizet forralunk, és a tepsiben várakozó jénai köré öntjük a vizet úgy, hogy annak a feléig érjen.

3. A tepsit és a jénait gyorsan letakarjuk alufóliával, majd óvatosan betoljuk az egészet a forró sütőbe. Kb. 2 óra alatt, -30 percenként átkeverve, és ha kell, a jénai alatt a forró vizet pótolva - a sűrített tejből nagyon sűrű, arany barna színű karamellkrém lesz.

4. A jénait kiemeljük a vizes tepsiből és a dulce de lechet félre tesszük hűlni, majd átkanalazzuk egy tiszta csavaros tetejű üvegbe.

Kb. 1/2 kg lesz belőle.