Ecetes kifli

Hozzávalók:


25 dkg vaj
30 dkg finomliszt
1 ek ecet (10%-os)
6 ek víz
1 késhegynyi só
1 ek vaj (kikenéshez)
vanília ízlés szerint (a szóráshoz)
2 ek porcukor (a szóráshoz)
3 ek lekvár/ dzsem (alma, vagy valamilyen savanykás, keményebb)

Elkészítés:


Az ecetet a vízzel elvegyítjük, egy tálban az összetevőket összegyúrjuk ( az 1 ek vaj kivételével). Lisztes deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, vékonyan megkenjük puha vajjal, és feltekerjük mint a bejglit.
1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük (még jobb, ha estétől reggelig).
A hűtőből kivéve, a rudacskát elfelezzük, mindkettőt kinyújtjuk (3-4 mm). 8 cm széles csíkokat vágunk, majd háromszögekre osztjuk. Mindegyik közepébe kevés lekvárt teszünk, kifliket formálunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Előmelegített sütőben megsütjük.
Még melegen (de nem forrón) vaníliás porcukorba forgatjuk.