Hozzávalók: ( kb. 3 főre )
A krémleveshez:
- 30 dkg eper
- 150 gr joghurt
- étkezési keményítő
A császármorzsához:
- 150 ml tej
- 5 ek. búzadara
- 2 ek. liszt
- 1 ek. barnacukor
- 2 ek. olaj
- 2 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kk. bazsalikom
- csipet só
Elkészítés:
Az epret feltesszük főni annyi vízzel, amennyi ellepi.Ízléstől függően cukrozzuk. Épphogy megfőzzük, közben a joghurttal kikeverünk keményítőt és hőkiegyenlítéssel az eperhez adjuk, pár percet főzzük és aztán jól kihűtjük.
A császármorzsához a tejet felmelegítjük. A tojás kivételével minden alapanyagot összekeverünk egy tálban. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a tésztához adjuk, a fehérjét külön tálban kemény habbá verjük. A felvert habot óvatosan a tésztába dolgozzuk. A serpenyőben 1 ek. olajat forrósítunk, majd az egész tésztát beleöntjük, addig sütjük amíg barna nem lesz, majd megfordítjuk - ahogy sikerül - és a másik oldalát is barnára sütjük, ezután fakanál segítségével apró darabokra tördeljük. A darabokat is kicsit pirítjuk.
Tipp:
Tálaláskor egy kevés tejföllel még krémesebbé tehetjük a levesünket.