Eperkrémleves

Hozzávalók:




Hozzávalók: ( kb. 3 főre )

A krémleveshez:

- 30 dkg eper

- 150 gr joghurt

- étkezési keményítő

A császármorzsához:

- 150 ml tej

- 5 ek. búzadara

- 2 ek. liszt

- 1 ek. barnacukor

- 2 ek. olaj

- 2 tojás

- 1 citrom reszelt héja

- 1 kk. bazsalikom

- csipet só

Elkészítés:

Az epret feltesszük főni annyi vízzel, amennyi ellepi.Ízléstől függően cukrozzuk. Épphogy megfőzzük, közben a joghurttal kikeverünk keményítőt és hőkiegyenlítéssel az eperhez adjuk, pár percet főzzük és aztán jól kihűtjük.
A császármorzsához a tejet felmelegítjük. A tojás kivételével minden alapanyagot összekeverünk egy tálban. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a tésztához adjuk, a fehérjét külön tálban kemény habbá verjük. A felvert habot óvatosan a tésztába dolgozzuk. A serpenyőben 1 ek. olajat forrósítunk, majd az egész tésztát beleöntjük, addig sütjük amíg barna nem lesz, majd megfordítjuk - ahogy sikerül - és a másik oldalát is barnára sütjük, ezután fakanál segítségével apró darabokra tördeljük. A darabokat is kicsit pirítjuk.

Tipp:
Tálaláskor egy kevés tejföllel még krémesebbé tehetjük a levesünket.