Epres habtorta

Hozzávalók:


Hozzávalók

4 tojásfehérje
12 dkg kristálycukor
10 dkg porcukor
1,5 dkg étkezési keményítő
csipet só
A töltelékhez
20 dkg eper
3 dl habtejszín

Elkészítés:


Sütőpapírra körző segítségével 4 db 20 cm átmérőjű kört rajzolunk.

A tojásfehérjéket a csipet sóval és a kristálycukorral nagyon kemény habbá verjük. A porcukrot és a keményítőt összeszitáljuk, majd lazán a tojáshabba forgatjuk. A kész habot nagy méretű, legalább 11-es csővel ellátott habzsákba szedjük. A habzsák segítségével megformázzuk a torta alapját, körkörösen nyomva a habot a kör belsejéből kiindulva. A torta oldalához elkészítjük a 2 db gyűrűt, majd a torta tetejéhez a rácsot is, a képen látható módon.

50 fokos sütőben kb. 3 óra alatt kiszárítjuk a torta egyes részeit. Két egymás fölé tett tepsiben elkészíthető.

Az epret kisebb darabokra vágjuk, a tejszínt kemény habbá verjük. A tejszínből kb. 3 evőkanálnyit vékonyabb csővel ellátott habzsákba vagy nejlonzacskóba szedünk és a segítségével összeragasztjuk a tortalapot és a hab-gyűrűket. A felső gyűrűre is nyomunk a tejszínből.

A maradék tejszínhabot összekeverjük az eperrel, majd a torta belsejébe kanalazzuk, a tetejét elsimítjuk.

Ráillesztjük a habrácsot.