Hozzávalók:
Csokis piskótalaphoz
5 tojás különválasztva
7 ek zabpehelyliszt vagy Update1 Norbi liszt
2 ek. keserű kakaópor
Eközben a címlapon
1/2 cs. sütőpor
Túrókrémhez:
1/2 kg túró
1 citrom leve és reszelt héja
édesítő ízlés szerint (nyírfacukor vagy Update1 Lovely sweet)
zselatin
Reszeld bele a túróba a citrom héját, add hozzá a levét illetve ízlés szerint az édesítőt. Zselatinnal erősítsd meg, hogy tartson - eljárást a zacskón megtalálod.
A fehérjéket verd kemény habbá. A sárgáját keverd krémesre az édesítővel.
Majd öntsd egybe a két komponenst és óvatosan forgasd bele a 7 kanál lisztet, a fél csomag sütőport és a pár evőkanál cukormentes kakaót - ez lesz a piskóta.
Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott formában kb. 20 perc alatt süsd készre.
Ha kihűlt, simítsd a piskótára (még mindig a formában) a túrókrémet, majd tedd legalább 2 órára hűtőbe.
Közvetlenül fogyasztás előtt szépen rendezd el a tortán a felszeletelt eperszemeket. Mennyei finom!