Epres túrótorta

Hozzávalók:


Hozzávalók:

Csokis piskótalaphoz

5 tojás különválasztva

7 ek zabpehelyliszt vagy Update1 Norbi liszt

2 ek. keserű kakaópor

Eközben a címlapon

1/2 cs. sütőpor

Túrókrémhez:

1/2 kg túró

1 citrom leve és reszelt héja

édesítő ízlés szerint (nyírfacukor vagy Update1 Lovely sweet)

zselatin

Elkészítés:


Reszeld bele a túróba a citrom héját, add hozzá a levét illetve ízlés szerint az édesítőt. Zselatinnal erősítsd meg, hogy tartson - eljárást a zacskón megtalálod.

A fehérjéket verd kemény habbá. A sárgáját keverd krémesre az édesítővel.
Majd öntsd egybe a két komponenst és óvatosan forgasd bele a 7 kanál lisztet, a fél csomag sütőport és a pár evőkanál cukormentes kakaót - ez lesz a piskóta.
Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott formában kb. 20 perc alatt süsd készre.
Ha kihűlt, simítsd a piskótára (még mindig a formában) a túrókrémet, majd tedd legalább 2 órára hűtőbe.
Közvetlenül fogyasztás előtt szépen rendezd el a tortán a felszeletelt eperszemeket. Mennyei finom!