Erdélyi Raffaello szelet

Hozzávalók:


A fehér tésztához:
5 tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
15 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál rétesliszt
fél csomag sütőpor
fél citrom leve
A barna tésztához:
5 tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
15 dkg darált dió
3 evőkanál kakaópor
2 evőkanál rétesliszt
fél csomag sütőpor
A krémhez:
10 tojássárgája
20 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag csokoládés pudingpor
10 dkg olvasztott csokoládé
3 dl tej
25 dkg margarin
A díszítéshez kókuszreszelék

Elkészítés:


Először a fehér tésztát készítjük el. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd beleszórjuk a a kókuszreszelékkel elkevert sütőporos lisztet, valamint a citromlevet is és óvatosan összekeverjük. Egy nagy gáztepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk és a tésztamasszát beleöntjük, elsimítjuk. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük, és a tésztát kb. 15 perc alatt megsütjük.
A barna tésztát ugyanazzal az eljárással készítjük, mint a fehér tésztát, csak a kókuszreszelék helyett a diót a kakaóval, a liszttel és a sütőporral összekeverjük, óvatosan a habbal elkeverjük, majd megsütjük.
A krémhez a tojássárgákat a cukrokkal, a pudingporral, a tejjel és a csokoládéval simára keverjük, és sűrű krémmé felfőzzük. Hagyjuk kihűlni. A margarint kihabosítjuk, majd a kihűlt pudingos krémmel együtt habosra keverjük.
Sütemény összeállításához a krém 2/3 részét a kókuszos tésztára kenjük, erre tesszük a barna tésztát, majd lekenjük a maradék krémmel. A sütemény tetejét bőven megszórjuk kókuszreszelékkel. Hagyjuk állni, hogy összeérjenek az ízek, hűtőszekrénybe helyezzük, majd másnap kockákra vagy szeletekre vágva tálaljuk. Most ez a legfinomabb sütemény számomra a kókuszosak közül!