Feketeerdő süti

Hozzávalók:


A tésztához
6 db tojás
6 ek barna cukor
3 evőkanál finomliszt
3 evőkanál rétesliszt
1 ek cukrozatlan kakaópor
0.5 csomag sütőpor
A tepsi előkészítéséhez
1 ek vaj
1 evőkanál finomliszt
A meggyes töltelékhez
40 dkg meggy (magozott, felezett, lehet befőtt is )
5 dl víz
1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
2 ek barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg csokoládé (reszelve)
A főzött krémhez
2 db tojás
3 ek barna cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál finomliszt
5 dl tej
A díszítéshez
5 dkg étcsokoládé (reszelve)
20 dkg meggy
2 dl habtejszín
ajánlat

Egy citromos sör jéghidegen.

Elkészítés:


A tésztához a tojásfehérjét keményre verjük, majd adagolva, hozzákeverjük a cukrot és a tojássárgákat egyesével.
A lisztet és a kakaóport is hozzákeverjük a masszához.
Zsiradékkal kikenjük a tepsit.Pici lisztet szórhatunk bele.
Előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük. Hűlésig félrerakjuk. Majd 2-felé vághatjuk.
A meggyes töltelékhez 3 bögrényi magozott meggyet 2 bögrényi vízzel, 1 ek cukorral 5 percig főzzük. (A leve kell, ha kihűlt.)
A pudingot (tej helyett) a meggy levével a recept szerint megfőzzük. Hűlni hagyjuk.
Keverjük hozzá a kihűlt meggyet.
A főzött krémhez 2 tojássárgáját kikeverünk 3 ek cukorral, 1 vaníliás cukorral, 4 ek liszttel, 1/2 l tejjel. Sűrűre főzzük, majd hozzákeverjük a tojások felvert habját.
Rétegezzük a sütit: tészta, meggytöltelék, csokireszelék, főzött krém, tészta.
A díszítés következik. Főzös krémmel vékonyan megkenjük a tetejét. Reszeljünk rá csokoládét. Tegyünk rá meggyszemeket félbe vágva.