Felhőkenyér

Hozzávalók:


2 tojás

1 csipet sütőpor

2 evőkanál krémsajt

1/2 evőkanál fokhagymapor, melyet persze kiválthatsz préselt fokhagymával is

1/2 evőkanál oregano

3 szelet mozzarella

2 evőkanál vaj

Elkészítés:


Melegítsd elő a sütőt 160 fokra.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.

Válaszd ketté a tojásokat, a tojásfehérjéket a sütőporral verd kemény habbá.

Keverd krémesre a tojássárgákat a krémsajttal.

Óvatosan add egymáshoz a két keveréket, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab.

A sütőpapírra halmozz egymástól kényelmes távolságra kis adagokat, 18-20 percig süsd aranybarnára.

Amíg sülnek a kenyérkék, olvaszd fel a vajat egy serpenyőben. Keverd hozzá a fokhagymást és az oreganót.

Nyisd ki a sütőt, kend a kenyérkék tetejére a fokhagymás vajat, és fél-fél szelet mozzarellát.

Süsd tovább a fokhagymás, vajas, sajtos kenyérkét további 2 percig, amíg a sajt szépen megolvad és megpirul a tetejükön. Apró magvakat is szórhatsz rá.

Friss petrezselyemmel és reszelt parmezánnal meleg rágcsálnivalóként vagy köretként fogyaszthatod, de akár szendvicsként, zöldségekkel megpakolva is remekül megállják a helyüket.