Fetás cukkinitócsni

Hozzávalók:



10-15 darab
» 75 dkg reszelt cukkini
» só
» olaj
» 1 nagy póréhagyma
» 2 fokhagyma
» 12 dkg liszt
» sütőpor
» 3 tojás
» 20dkg feta
» 1 csokor petrezselyem
» 1 csokor kapor
» tálaláshoz fokagymás joghurt
» sütéshez olaj

Elkészítés:


A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, és állni hagyjuk.
Addig a többi hozzávalót előkészítjük.
Elmorzsoljuk a fetát, felaprítjuk a zöld fűszereket, felverjük a tojásokat, és apróra vágjuk a hagymát.
A cukkinit a sóban állás után jól kinyomkodjuk és a többi hozzávalóval összekeverjük, fokhagymát reszelünk bele, adunk hozzá egy kiskanálnyi sütőport, és annyi lisztet, hogy közepes sűrűségű masszát kapjunk.
Serpenyőben olajat hevítünk és evőkanállal a masszát beleszaggatjuk és a kanállal megfelelő vastagságúra lapítjuk. Papírtörlőre szedjük és frissen tálaljuk.