Flódni 1.

Hozzávalók:


500 g liszt
250 g vaj
4 tojás
1 dl bor
csipet só
250 g dió
250 g mák
250 g alma
250 g szilvalekvár
soronként 1-1 kanálnyi méz
1-2 kanál fahéj

Elkészítés:


flódni tésztájához a lisztet, tojásokkal, vajjal és a borral, pici sóval összedolgozom, hűtőben pihentetem.

Pihentetés után öt részre osztom mindegyiket vékonyan kinyújtom a tepsi méretére és sorban rétegezem. Az első lapra jön szilva lekvár, a másodikra a dió, aztán a mák,végül az alma. A tetejét megkenem enyhén felvert tojással, tetszés szerint lehet megkarcolni, mintát rajzolni rá vagy csak egyszerűen villával megszurkálni.

Lassú tűzön süssük amíg szép fényes lesz.

A töltelékhez a diót ledaráljuk nem teszek bele cukrot, a tetejére csorgatok egy kevés mézet, a mákot szintén ledaráljuk és azt is méz csorgatással édesítjük. Az almát lereszeljük, megszórjuk bőven őrölt fahéjjal és szintén mézzel meglocsoljuk.