A tésztához:
1 dkg élesztő
50 dkg liszt
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
1/2 dl fehérbor
2 tojássárgája
1 tojás a kenéshez
Az almatöltelékhez:
25 dkg alma reszelve
5 dkg durvára vágott dió
5 dkg mazsola
5 dkg cukor
1 mokkáskanál őrölt fahéj
A diótöltelékhez:
6 dkg cukor
10 dkg darált dió
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
1 mokkáskanál őrölt fahéj
2 dkg mazsola
2 dkg kekszmorzsa
2 dkg méz
A máktöltelékhez:
6 dkg cukor
10 dkg mák
1 mokkáskanál fahéj
1 mokkáskanál citromhéj reszelve
2 dkg mazsola
2 dkg kekszmorzsa
2 dkg méz
A lekváros töltelékhez:
szilvalekvár
A díszítéshez:
fél diószemek karamellbe forgatva
Szükséges még:
1 db 20 × 30 cm-es tepsi
sütőpapír
A tésztához az élesztőt feloldjuk kevés langyos vízben, de nem futtatjuk fel! A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt, a bort, a tojássárgáját, kevés sót, és jól kidolgozzuk. A tésztát 5 részre osztjuk és letakarva, hűtőben fél órát pihentetjük.
Az almatöltelékhez az almát meghámozzuk, lereszeljük, összekeverjük a dióval, mazsolával, a cukorral és az őrölt fahéjjal.
A diótöltelékhez felfőzzük a cukrot fél dl vízzel, amikor forr, a darált dióra öntjük, majd a reszelt citromhéjjal, őrölt fahéjjal, mazsolával, morzsával és mézzel elkeverjük. Ugyanígy készítjük el a máktölteléket is.
A tésztát 5 egyforma, tepsi nagyságú lapra nyújtjuk és az elsőt a tepsibe fektetjük. Rákenjük a diótölteléket, majd tésztalap, máktöltelék, újabb tésztalap, almatöltelék, tésztalap, szilvalekvár, és végül tésztalappal fedjük le. A tésztát a felvert tojással lekenjük és villával jól megszurkáljuk. 180°C-ra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.