Fogasfilé kárpãti módra

Hozzávalók:


: 4 személyre

» 60 dkg fogasfilé
» só
» 1 kis vöröshagyma
» 25 dkg csiperkegomba
» 7 dkg vaj
» őrölt fehér bors
» 1 evők. finomliszt
» 3 dl húsleves vagy 1 kisk. ételízesítőpor
» 1 dl főzőtejszín
» 1 dl fehérbor
» 10 dkg fagyasztott apró rákfarok
» 1 csok. kapor

Elkészítés:


A fogasfilét megtisztítjuk, négy darabra szeljük és sózzuk.
A vajon a felszeletelt hagymát üvegesre pároljuk, majd a gombát is hozzáadva sütjük. sózzuk, borsozzuk és liszttel megszórjuk, majd a levessel felöntjük, közben folyamatosan belekeverjük a tejszínt is.
Egy tepsit kikenünk vajjal, beletesszük a halat, meglocsoljuk a borral, lefedjük és 10 percre a sütőbe tesszük. Ha kész a halakat félretesszük, a megmaradt zaftot pedig a mártáshoz adjuk. A kaprot és a rákokat is hozzáadagoljuk, jó

Trükkök, tippek, praktikák:


Petrezselymes burgonya körettel.