Fordított citromtorta

Hozzávalók:


tojás
8 dkg cukor
9 dkg liszt
fél csomag sütőpor
2 evőkanál víz
2 evőkanál olaj
1 citrom leve
Krém:

2 citrom vékony karikára vágva
2 csomag vaníliás pudingpor
7 dl tej
10 dkg cukor

Elkészítés:


A tojássárgáját az olajjal, 2 kanál cukorral, a citrom levével és a vízzel habosra kikeverem. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem, majd a két masszát óvatosan összekeverem. Hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, és sütőpapíros sütőlapon 180°C-on megsütöm. Amikor kihűlt, az edény méretének megfelelően kettévágom, mert két lap kell a süteményhez.
A süteményformát folpackkal kibélelem, a citromkarikákkal a formát kirakom. A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, majd még melegen az egyik felét ráöntöm a citromkarikákra. Erre teszek egy piskótalapot, amit korábban az edény méretéhez vágtam. A piskótalapra ismét a puding másik felét öntöm, és erre ismét lapot teszek. Egy éjszakára a hűtőben hagyom. Másnap a formából kiborítom, a fóliát leveszem róla, és szeletelhetem. A citrom ízét a puding kellemesen átveszi.