Forrázott kefíres palacsinta

Hozzávalók:


hozzávalók / 2 adag

2 db tojás
1 teáskanál só
2 dl víz (egy pohár forró víz)
1 bögre finomliszt
175 g kefir
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 ek cukor
3 ek napraforgó olaj
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:


Elektromos habverővel felverjük a tojást a sóval jó habosra, lassan hozzáadagoljuk a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítjuk.
Egy mélyebb edénybe szitáljuk a lisztet, és hozzáöntjük a tojásos keveréket. Alaposan átkeverjük, csomómentesre, hozzáadagolva a többi hozzávalókat is.
Az első palacsinta alá kenjünk egy kevés olajat a palacsintasütőre. Nem nagy lángon egyesével kisütjük.