Füstölt lazac tekercs

Hozzávalók:


10 dkg szeletelt füstölt lazac
3 evőkanál víz
3 db tojás
másfél kiskanál étkezési keményítő
1 evőkanál apróra vágott ecetes uborka
1 csokor összevágott snidling
ízlés szerint frissen őrölt bors
A kenéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:


Elkészítés:
1. Egy tojást 1 evőkanál vízzel és fél kiskanál keményítővel simára keverünk, megsózzuk, megborsozzuk.
2. Egy teflonserpenyőt vékonyan kiolajozunk, és a tojást beleöntve vékony lepényt sütünk belőle. Tányérra borítva kihűtjük. A második és a harmadik tojással ezt megismételjük.
3. A tojáslepényeket folpackra fektetjük, a krémsajttal megkenjük, ecetes uborkával meg snidlinggel megszórjuk, és lazacszeletekkel betakarjuk. Egyenként összegöngyöljük, és becsomagolva legalább 180 percre jégbe hűtjük. Ujjnyi szeletekre vágva rakjuk tálra.