Gesztenye torta

Hozzávalók:


Mendydekor
Ünnepi gesztenyetorta
Hozzávalók:

A tortaalaphoz:
6 tojás
6 evőkanál porcukor
10 dkg margarin
6 evőkanál finomliszt
fél csomag sütőpor
2 evőkanál keserű kakaópor
A tekercshez:
3 tojás
5 dkg liszt
4 dkg étkezési keményítő
1 evőkanál kakaópor
1 csapott kávéskanál sütőpor
2 evőkanál hideg víz
1 csipet só
9 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
2 csomag főzős vaníliás pudingpor
30-35 dkg porcukor
7 dl tej
40 dkg margarin
75 dkg fagyasztott gesztenyemassza
2 evőkanál rum
A tetejére:
6 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
3-4 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:


A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel max. fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, 1/3-át az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, 1/3 részét a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, még 2 részletben hozzáadjuk. A tésztát 26 cm-es kapcsos formába simítjuk. Előmelegített sütőben közepes lánggal kb. 20 perc alatt megsütjük.

A tekercs hozzávalóiból barna piskótát sütünk közepes méretű tepsiben.
Amikor megsült, konyharuhára téve melegen feltekerjük.

A krémhez a pudingport a tejben 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk. A puha margarint először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra. A felengedett puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros margarinhoz keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, a rummal ízesítjük.

A krém 2/3 részét egyenletesen a tésztára kenjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a végefelé először a habfixálót, majd apránként a cukrot szórjuk bele. Egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk.

A maradék krémmel a piskótatekercset megtöltjük, felszeleteljük, és a torta oldalára illesztjük. Tetszés szerint díszítjük a torta tetejét.